Сирний кекс

Випічка з кисломолочного сиру завжди виходить дуже ніжна, м’яка, з неповторним ароматом. А ще вона довго залишається свіжою.

Інгредієнти:

250 г борошна, по 200 г жирного сиру і масла, 4 яйця, 0,5–1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, ванілін, 2 ст. ложки цукрової пудри.

Духовку розігріти до 180 ºС. Борошно просіяти. Білки відокремити від жовтків. Сир перетерти через сито. Білки збити в міцну піну. Масло (кімнатної температури) змішати з цукром і збити в пишний крем, приблизно 10 хв. Додавати по 1 жовтку, по ложці сиру і ложці борошна. Усе перемішувати віночком. Кожен наступний жовток додавати тоді, коли попередній повністю змішався. Решту борошна змішати з ваніліном і розпушувачем. Додати в тісто решту борошна і білки, акуратно перемішати. Тісто має бути однорідним, гладким і без грудочок. Форму змастити маслом і присипати борошном, викласти тісто, розрівняти. Пекти кекс приблизно 35–40 хв, остудити і посипати цукровою пудрою.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook