Ліниві біляші на кефірі
Тісто: 300 г борошна, 400 мл кефіру, 3 яйця, 0,5 ч. ложки соди, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки цукру. Фарш: 300 г фаршу, 1 цибулина, сіль, перець, вода (щоб фарш був рідшим).
Спочатку приготувати фарш. Додати всі складники,воду, все добре вимішати. Далі приготувати тісто. У теплий (!) кефір додати соду, перемішати, залишити на кілька хвилин, щоб сода погасилася і біляші були пухкішими. В окремій мисці змішати яйця, сіль, цукор. Додати туди кефір. Потім поступово всипати борошно, перемішувати ложкою. За консистенцією готове тісто має бути схожим на густу сметану, не повинно швидко стікати з ложки. А щоб тісто менше брало олії, можна в тісто влити і вимішати трохи горілочки.
Приготувати дошку з паперовим рушником, на яку будете викладати готові біляші, щоб з них стекла зайва олія. Поставити на вогонь сковорідку, налити олію. Ложкою викладати тісто, як на оладки, на відстані не менше 2 см один від одного. Зверху викладати фарш.
Потім швиденько заливати фарш зверху меншою кількістю тіста. Обсмажити біляші з другої сторони під кришкою. Викладати готові біляші на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 64