У “Київського” торта багато шанувальників. І це не дивно! Цей торт став візитною карткою столиці України. Але їхати у Київ і навіть іти в магазин не обовязково. Цей торт ви можете приготувати самі!
Торт “Київський”
Коржі: 150 г смаженого фундуку або арахісу, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 45 г борошна, 4 білки кімнатної температури. Крем: 4 жовтки, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. молока, 200 г масла, 1-2 ч. ложки коньяку, 1 ст. ложка какао, горіхи для посипання.
1. Духовку нагріти до 160 ° С.
2. Для тіста: горіхи подрібнити до стану великої крихти. Змішати з 0,75 скл. цукру, ванільним цукром і борошном.
3. Білки збити в міцну піну, потім додати цукор, що залишився, і збивати 10-15 хвилин до повного розчинення цукру.
4. Всипати горіхово-борошняну суміш і, акуратно перемішуючи лопаткою знизу-вгору, замісити тісто. Випікати 2 бісквіта в розємній формі діаметром 21-22 см, дно якої застелене пергаментом, 1-1,5 години. Можна відкрити духовку для надійності.
5. Для крему: змішати жовтки з цукром, ванільним цукром і молоком, поставити на дуже слабкий вогонь. Постійно помішуючи, варити 5-7 хвилин до легкого загустіння. Зняти з вогню і остудити.
Збити вершкове масло 1-2 хвилини і, не вимикаючи міксер, тонкою цівкою вливати остигнулуа жовткову масу. Збити до пишності. Наприкінці додати коньяк. Половину крему змішати з какао-порошком.
6. Коржі промазати світлим кремом, верх і боки – шоколадним. Боки обсипати дрібно подрібненими горіхами. Додатково можна прикрасити торт різнокольоровими квітами та пелюстками, але це необов’язково. Поставити торт в холодильник, бажано на ніч. Смачного!