Кухня Рецепти

Цинабон (Сінабон)

Такі пиріжки з корицею, политі вершковим соусом, почали пекти у Штатах 30 років тому. А зараз вони популярні в усьому світі.

03.03.2017 13:54

Інгредієнти:
По 60 г масла і цукру, по 100 мл молока і теплої води, 7 г сухих дріжджів, 2 яйця, 570 г борошна.

Для начинки: 150 г коричневого цукру, 2 ст. ложки кориці, 30 г какао, 1 ст. ложка сушеного імбиру, 60 г масла.

Для крему: 100 г вершкового сиру, 200 г цукрової пудри, 2 ст. ложки коньяку, 1 ст. ложка молока.

Змішати сухі дріжджі з цукром (1 г сухих дріжджів = 3 г свіжих), розвести суміш теплою водою. Висипати в миску борошно, додати молоко, яйця та дріжджі. Замісити. Коли тісто зіб’ється в грудку, додати масло, перемішати. Тісто не повинне прилипати до рук, має бути ніжне та м’яке. Покласти тісто відпочивати на 1,5–2 год.

Для начинки змішати сухі інгредієнти.

Тісто поділити навпіл, розкачати товщиною 0,5 см, змастити розтопленим маслом, розсипати начинку. Щільно згорнути рулетом, защипнути шви, розрізати на шматочки завтовшки 3 см. Нещільно розкласти розрізом донизу на пергамент. Залишити на 40 хв. Запікати 15–20 хв за температури 180 °С. Гарячі булочки полити кремом. Для крему вершковий сир змішати з цукровою пудрою, коньяком (або амаретто). Для аромату та кислинки можна додати сік половини лимона. Крем за консистенцією має нагадувати згущене молоко.