гранат

Лайфхак: як швидко і легко почистити гранат

Як почистити гранат, щоб з нього не витекло ні краплі соку? Просто і швидко! Дві хвилини - і все буде готово, насолоджуйтеся смачним і корисним фруктом!

Гранат – надзвичайно корисний. Але його не дуже просто почистити: витікає сік, вимащує руки та одяг, бризкає на стіл і стіни. Ну дуже неестетично! Але є один спосіб почистити гранат дуже швидко і при цьому не забруднити руки. Жодна крапля соку не витечете, а у ваших руках будуть охайні дольки з ягідками.

Чим корисний гранат і кому його варто їсти?

Гранат є одним із найкорисніших фруктів, відомий своїм багатим складом вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Він не тільки смачний, але й надзвичайно корисний для здоров’я.

Корисні речовини, що містяться в гранаті:

  • Антиоксиданти. Гранат багатий на антиоксиданти, такі як поліфеноли, таніни, антоціанини та елагітаніни, які допомагають захистити клітини від пошкоджень вільними радикалами.
  • Вітаміни. Гранат містить велику кількість вітаміну С, який необхідний для зміцнення імунної системи, а також вітаміни групи В, К, і фолієву кислоту.
  • Мінерали. У фрукті також є калій, який допомагає регулювати кров’яний тиск, а також кальцій, залізо та магній.

Гранат має багато корисних властивостей:

  1. Підтримка серцево-судинної системи. Регулярне вживання граната може знижувати ризик розвитку серцевих захворювань, знижувати рівень холестерину та артеріальний тиск.
  2. Зниження ризику раку. Дослідження показують, що антиоксиданти в гранаті можуть сповільнити ріст ракових клітин, особливо в раку простати та грудей.
  3. Покращення травлення. Велика кількість клітковини робить гранат корисним для здоров’я кишківника та сприяє нормалізації травлення.
  4. Покращення пам’яті. Деякі дослідження вказують на те, що гранат може покращувати пам’ять та запобігати деяким неврологічним захворюванням.
  5. Підтримка здоров’я шкіри. Вітамін С та антиоксиданти в гранаті сприяють виробництву колагену, що допомагає зберігати шкіру молодою та здоровою.

Як швидко почистити гранат?

Спершу гранат треба ретельно вимити і насухо витерти рушником. Візьміть гострий ніж. Відріжте ним “шапочку” з “короною”. Зрізайте акуратно, щоб не пошкодити зернята.

Зніміть шапочку – і ви побачите всередині перетинки. Зробіть акуратні вертикальні надрізи ножем уздовж перетинок. Робіть це обережно, неглибоко, розрізаючи тільки шкірку і не зачіпаючи зернята. Далі всередину граната вставити ніж і повернути його, ніби розколюєте горіх. Потім розділити гранат на шматочки.

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook