квашена капуста

Квашу капусту за маминим рецептом тільки у “жіночі” дні: середу, п’ятницю, суботу

Цей рецепт квашеної капусти перевірений, він дістався мені від мами. Вона завжди квасила капусту у "жіночі" - середу, п'ятницю або суботу. Не знаю, на що це впливає, але я теж так роблю. І ще ніколи капуста не виходила не смачна, гірка або слизька.

Квашена капуста за маминим рецептом

Закип’ятити розсіл: 1 л води, 1 ст. ложка солі, 1 ст.ложка цукру, дати покипіти кілька хвилин, повністю охолодити. Нашаткувати капусту, додати терту моркву (на 2 капустини – 1 морквина), перемішати і натоптати в 3-літрову банку майже доверху.  Зверху залити остиглим розсолом. Банку поставити в миску в теплі, вранці і ввечері довгим ножем протикаємо капусту, щоб випустити гази. Капуста готова на третій день, закрити капроновою кришкою і поставити в холодильник.

Рецепт Римми Мащенко

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook