Мабуть, у кожного вдома є 5-літрові пластикові бутлі з-під води (іноді по 6 л бувають і більші). На них ще кажуть баклажки. Так от в них зручно квасити огірки. Виходять смачні і чудового зберігаються всю зиму. До речі, деякі господині квасять огірки навіть у бутлях з-під олії. Головне, щоб огірки у горлечко пролізали.
Квашені огірки в 5-літрових пластикових бутлях
На дно бутля покласти: листок хрону, листки дуба, кріп з суцвіттям, часник (на око). Накласти огірочки вимиті, хвостики не обрізувати, зверху також кріп, хрін. Сіль: на кожен 1 л бутля 1 ст. ложку солі (попередньо розколотити сіль у холодній воді), тобто на 5-літровий бутель огірків – 5 ст. ложок солі. Залити огірки. Зразу тримаю в коморі, потім коли вкиснуть, зношу у підвал. Стоять навіть два роки. Рецептом поділилася Неня Неля.
Ще один рецепт квашених огірків
Я на дно бутля покласти: парасольки кропу 3-4 шт., листя хрону, вишні, 4-5 зубців часнику, перець горошком (скільки – не рахую), пару лаврових листочків. Вкласти огірочки. У 3 л холодної води розмішати 120 г солі і залити огірки, якщо не вистачає, то ще долити чистою водою. Зверху ще кладу листя дуба (скільки вміщається) і закручую кришечку міцно. Виношу в погріб. Рецепт Наталії Гриб-Ільніцької
Як діставати огірки з бутля?
Найпоширеніше запитання: як дістаєте огірки з бутля? Є кілька способів, вибирайте, який вам зручніший. Можна відрізати верх, а огірки витягувати в лоток або банку. Або нехай так і стоять у бутлі, просто прикрити обрізаною верхівкою бутля. Можна зверху прорізати дірочку, щоб пролазили огірочки.
- Огірки по-грецьки з гірчицею та часником
- Квашені огірки з хроном на зиму. Найсмачніші