При консервуванні березовий сік доводять до кипіння, і він втрачає свої корисні властивості, залишаючись просто смачним напоєм. Інша річ – квас із березового соку! У ньому вся користь натурального природного напою. Саме тому з діда-прадіда українці завжди робили квас із березового соку. Він смачний, чудово освіжає і трішки пощипує. А ще корисний, як свіжий березовий сік!
Традиційно квас із березового соку роблять із “сушкою” (сушеними яблуками та іншими фруктами) та з ячменем.
Квас із березового соку
- 5 л березового соку, 1 скл. добре пересмаженого ячменю.
Пересмажений ячмінь (посмажити на сухій сковороді до коричневого кольору) всипати в марлеву торбинку і вкинути в бочку або бутель із соком. Поставити у прохолодне місце. Через 10 днів торбинку викинуть. Зберігається до нового року.
Усе так само можна зробити з сушеними яблуками та грушами, тільки термін зберігання буде менший.
Коли захочеться свіжого квасу з березового соку, процідіть його у глечик або банку, додайте за смаком цукор і насолоджуйтеся цілющим напоєм!
Рецепт Світлани Андрущенко
Радимо також інші рецепти приготування березового соку:
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів
- Березовий сік на зиму. Економ-рецепт