Курка печена – смачна страва, яка годиться як на будень, так і цілком достойний вигляд має на святковому столі. А коштує порівняно з іншими видами м’яса недорого. Але щоб печена курка вдалася дійсно смачною, треба мати хороший рецепт. Цей рецепт печеної курки на пиві саме такий.
Курка печена по-генеральськи
Курка приблизно 2 кг, пляшка пива, 3-4 зубці часнику, 1 ст. ложка прованських трав, 1,5 ст. ложки солі, перець за смаком, улюблені спеції до курки, соєвий соус за смаком, 3 ст. ложки олії.
- Курку помити, добре очистити всередині. Натерти серединку часником, вичавленим через прес, і прованськими травами. Решту спецій всипати в миску, полити соєвим соусом за смаком і олією, перемішати, натерти цілу курку і поставити курку в холодильник на ніч.
- Зняти ярлики з пивної пляшки, відкрити кришку, всипати у пляшку трохи солі і одягнути на неї курочку. Треба одягнути так, щоб горло пляшки виходило поруч з курячою шийко, щоб пиво, що випаровується, стікало по курці, а не по горловині пляшки. Під час випікання пиво випаровується, після випікання пляшка повинна містити приблизно половину рідини.
- Поставити курку в розігріту духовку до 180 ОС. Запікати, залежно від розміру курки, від 1 до 2 годин. За 15 хвилин до закінчення запікання ввімкнути гаряче повітря, щоб курка добре підрум’янилася.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати інші смачні страви з курятини:
- Чкмерулі (курка по-грузинськи)
- Запечені курячі стегенця, соковиті і зі скоринкою
Post Views: 27