курка печена по-генаральськи на пиві

Курка печена “По-генеральськи” на пиві. Шкірка рум’яна, а м’ясо соковите!

Ця печена курка - просто смакота! Зовні - рум'яна шкірочка, а всередині соковите м'ясо. Секрет приготування - у пляшці пива. Готувати - швидко, а виходить по-святковому смачно!

Курка печена – смачна страва, яка годиться як на будень, так і цілком достойний вигляд має на святковому столі. А коштує порівняно з іншими видами м’яса недорого. Але щоб печена курка вдалася дійсно смачною, треба мати хороший рецепт. Цей рецепт печеної курки на пиві саме такий.

Курка печена по-генеральськи

Курка приблизно 2 кг, пляшка пива, 3-4 зубці часнику, 1 ст. ложка прованських трав, 1,5 ст. ложки солі, перець за смаком, улюблені спеції до курки, соєвий соус за смаком, 3 ст. ложки олії.
  • Курку помити, добре очистити всередині. Натерти серединку часником, вичавленим через прес, і прованськими травами. Решту спецій всипати в миску, полити соєвим соусом за смаком і олією, перемішати, натерти цілу курку і поставити курку в холодильник на ніч.
  • Зняти ярлики з пивної пляшки, відкрити кришку, всипати у пляшку трохи солі і одягнути на неї курочку. Треба одягнути так, щоб горло пляшки виходило поруч з курячою шийко, щоб пиво, що випаровується, стікало по курці, а не по горловині пляшки. Під час випікання пиво випаровується, після випікання пляшка повинна містити приблизно половину рідини.
  • Поставити курку в розігріту духовку до 180 ОС. Запікати, залежно від розміру курки, від 1 до 2 годин. За 15 хвилин до закінчення запікання ввімкнути гаряче повітря, щоб курка добре підрум’янилася.

Рецепт і фото Надії Тимків

Спробуйте також приготувати інші смачні страви з курятини:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook