Кручений пиріг зі шпинатом
- 1 кг листкового бездріжджового тіста (беру “Левада” або “Лімо”), 2 яйця, 200 г сиру сулугуні, 200 г твердого сиру, 2 великі пучки шпинату або 0,5 кг замороженого, кунжут для посипання, сіль, перець.
Шпинат помити, порізати дрібно та відварити у невеликій кількості води 2-3 хвилини. Добре відтиснути. Покласти до шпинату одне яйце, натертий сир, порізаний сулугуні. Посолити і поперчити за смаком. Вимішати.
Листкове тісто нарізати на 4 довгі смужки (хоча в деяких виробників воно вже зразу поділене на чотири частини) розкотити більше в довжину, ніж в ширину. Викласти в центрі смужок начинку та защипнути.На деко викласти пергаментний папір і, починаючи з центру, равликом викладати джгутики швом донизу. Змастити зверху жовтком та посипати кунжутом. Випікати у духовці при 220 ℃ 30 хвилин.
Рецепт і фото Надії Тимків
Радимо також приготувати:
- Пиріг з картоплі і гречки з мастеґою (мачанкою). Дуже давній галицький рецепт
- Коли треба приготувати швидко і смачно, печу пиріг з цибулею та сиром
Post Views: 61