Господині із Заходу України славляться майстерністю випікання різноманітних пляцків. Цій випічці поступається багато тортів. Так, зовні пляцки не такі оздоблені, на них мінімум декору. Зате всередині пляцок – це справжній шедевр. Одним з таких розкішних пляцків є “Кора дуба”.
Пляцок “Кора дуба”
- Форма 25Х25 см, вага готового торта приблизно 3,4 кг, висота 9 см.
- Горіховий корж: 8 білків, 200 г цукру, 12 г ванільного цукру, 200 г горіхів, 200 г кокосової стружки, 50 г родзинок, 35 г борошна, 10 г розпушувача.
- Бісквіт на жовтках: 8 жовтків, 2 яйця, 200 г борошна, 130 г цукру, 10 г розпушувача. 400 г шоколаду для обмащування коржів.
- Крем: 1 б. персиків (820 г), 500 мл води, 2 ванільних пудинги, 40 г цукру, 400 г масла.
- Желе: 2 п. персикового желе, 250 мл води.
Горіховий корж
Білки збити у піну, додати цукор і ванільний цукор, збити до стійкості. Додати борошно і розпушувач, кокосову стружку, горіхи і родзинки, акуратно перемішати. Викласти на застелене пергаментом деко, пекти при 180 ОС до готовності (приблизно 50 хв). Охололий корж розрізати навпіл.
Бісквіт на жовтках
2 білки збити в піну, додати цукор, збивати до його розчинення. Додати 10 жовтків, збити до густої пишної маси. Додати борошно і розпушувач, збити. Викласти на застелене пергаментом деко, пекти при 180 ОС до готовності (приблизно 40 хв). Охололий корж розрізати навпіл. Змастити кожен корж розтопленим шоколадом з обох сторін.
Крем і желе
З’єднати 250 мл соку від персиків і 250 мл води, додати цукор, довести до кипіння. У 250 мл води розчинити 2 п. ванільного пудингу. Влити у киплячий персиковий сік, варити помішуючи до загустіння. Масло кімнатної температури збити добіла, по ложці ввести охололий пудинг.
Приготувати желе дати йому охолонути до гелеподібної консистенції (має майже застигнути).
Зібрати пляцок
Горіховий корж, 1/4 крему, бісквіт в шоколаді, 1/4 крему, шматочки персика, 1/4 крему, бісквіт з шоколадом, 1/4 крему, горіховий корж (зрізаною частиною догори). Викласти зверху охололе желе (гелеподібної консистенції). Поставити у холодильник мінімум на 12 год, тоді він стає м’якеньким і чудово ріжеться.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Валентина Янчук
Спробуйте також приготувати: