Здоров'я та краса Краса

Кокосова олія: красива шкіра та доглянуте волосся

Кокосова олія – це універсальний косметичний продукт з широкою сферою застосування. Її можна використовувати самостійно, а також як добавку до готових засобів.

Кокосова олія здатна розв’язати різні проблеми з локонами, шкірою обличчя та тіла. Виготовляється з висушеної м’якоті плодів кокосових пальм (копри), які вирощуються на плантаціях Індії, Індонезії, Малайзії, Таїланду, Шрі-Ланки та Філіппінах. 

Нерафінована олія має характерний запах. Оскільки вихідні матеріали не піддаються термічній обробці, в них зберігається максимально можлива кількість корисних речовин. Такий продукт зазвичай застосовується для догляду за волоссям у чистому вигляді або входить в рецептуру масок, бальзамів, гігієнічних засобів. У формулах може поєднуватися з продуктами бджільництва, а також з базовими або ефірними оліями. Купити такий засіб в різних формах і структурах можна в мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/534795/.

Зупинимося докладніше на тому, з якими проблемами волосся здатна впоратися кокосова олія:

  • Ламкі кінчики. Волосся часто січеться, прискорює цей процес сушіння та укладання гарячим повітрям, хімічна завивка, часте фарбування бюджетними аміачними барвниками, а також відсутність правильного догляду за локонами. Спосіб нанесення залежить від стану волосся. При підвищеній сухості розподіляємо кокосову олію по всій довжині. Для нормального і жирного волосся досить обробити кінчики.
  • Втрата вологи, пористість, тьмяність. Цей засіб здатний проникати в глибину стрижнів і відновлювати їх структуру, а також він створює найтоншу плівку на поверхні, яка перешкоджає втраті вологи.
  • Профілактика та лікування лупи. Нанесення виконується на шкіру голови, а потім робиться легкий масаж.

Для обличчя використовується рафінована кокосова олія, яка підвищує еластичність і пружність покривів, розгладжує рельєф, регулює вироблення підшкірного сала. Але при вираженому акне, запаленнях різного походження, а також при розширених порах і схильності до утворення комедонів (темні цятки), такий засіб використовується тільки після консультації дерматолога.

Кокосова олія має виражену антибактеріальну та антисептичну дію, тому вона пришвидшує загоєння різних пошкоджень (наприклад, хворобливих тріщин на п’ятах). Також включається до складу антицелюлітних препаратів і засобів для усунення целюліту. Якщо ви вперше використовуєте такий продукт, обов’язково протестуйте його на внутрішньому згині ліктя. Найчастіше алергічні реакції викликає саме нерафінована олія, оскільки містить більшу кількість жирних кислот.

 

Дата публікації: 05.01.2021 img Поділитися