Кухня Рецепти

«Кокос в шоколаді» – вологий, соковитий і просто тане в роті

Цей торт – неймовірна смакота! Спекти його порадила моя подруга. Вийшов з першого разу. Рецепт дуже простий. Адже торт – з доступних продуктів, готується швидко і легко! Обов’язково приготуйте!

16.01.2020 13:16

Торт «Кокос в шоколаді»

Для коржа: 4 яйця, 200 г цукру, 200 г борошна, 1,5 ч. ложки порошку до печива, 3 ст. ложки какао.

Для крему: 200 г кокосової стружки, 150 г цукру, 250 мл молока, 150 г масла.

Додатково: 100 мл вершків для просочування коржів.

Добре збити яйця з цукром. Борошно змішати з какао, додати порошок до печива. Отриману суміш додати до яєчної маси. Усе акуратно перемішати лопаткою.

Круглу форму, діаметром 24 см, змастити маслом, викласти тісто і випікати корж при температурі 180 градусів до готовності.

У невеликій каструлі змішати молоко, масло і цукор. Поставити на вогонь і розтопити масло. Туди ж всипати кокосову стружку і все перемішати. Довести суміш до кипіння і варити 15 хвилин на маленькому вогні. Не забувати періодично помішувати. Корж розділити на дві частини, просочити вершками. Викласти крем. Зверху торт можна полити шоколадною глазурю, шоколадом або ж посипати кокосовою стружкою.