Цю страву у різних країнах називають по-різному: кльоцки, книдлі, ньокі, у нас – палюшки і галушки. Але хай яка назва, це завжди смачно!
Картопляні кльоцки
460 г картопляного пюре, 140 печеного гарбуза, 120 г борошна, 1 жовток, сіль, перець.
Для засмажки: 2 середні цибулини, 400 г грибів, масло та олія для смаження.
Гриби обсмажити з цибулею на суміші олії та вершкового масла. Змішати картопляне пюре, гарбузове пюре, борошно, жовток, сіль і перець. Замісити м’яке, еластичне тісто. Сформувати декілька ковбасок із тіста і нарізати їх товщиною 1,5-2 см.
Відварити у киплячій підсоленій воді. Як тільки кльоцки спливуть наверх, дістати шумівкою на пательню і перемішати з обсмаженими грибами.
Сказати, що це смачно, – нічого не сказати! За вуха не відтягнути!
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також приготувати:
Post Views: 67