Маково-сирний торт. Насолоджуйтеся!

Дивовижне поєднання: макова основа і надзвичайно ніжне вершково-сирне суфле у шоколаді. Приготуйте, заваріть каву, відріжте собі шматочок торта - і нехай весь світ зачекає!

Маково-сирний торт

Форма 22 см. Макова основа: 200 г маку (залити кип’ятком), 150 г масла (кімнатної температури), 150 г цукру, 4 яйця, 200 г борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, ванільний цукор.
Мак залити кип’ятком і залишити на 40 хв, потім відкинути на густе сито, щоб зійшла зайва рідина. Масло кімнатної температури збити до білого кольору і додавати по трошки цукор, постійно збивати. По одному додати яйця, постійно збивати, додати ванільний цукор. Додати просіяне борошно з розпушувачем, вмішати. В кінці додати мак частинами і акуратно перемішати. Перекласти тісто у форму з пергаментом і випікати при 180 градусах приблизно 40-50 хв (30 хв не відкривати духовку, а далі дивіться і перевіряйте дерев’яною шпажкою; верх бісквіту може бути не рівний, але ми і так будемо зрізати верх).
Крем: 200-300 г кисломолочного жирного сиру (можна збити погружним блендером до гарної однорідної консистенції), 300 г сметани, 100 г цукру, 150 мл вершків (33%), 13 г желатину, 60 г холодної води.
Желатин залити холодною водою, як набухне розтопити в мікрохвильовці, не кип’ятити! Сир, сметану, вершки – все холодне – змішати. Додати цукор і збити до м’яких піків. До розтопленого желатину дати пару ложок маси, розмішати і далі цю масу додати до сирної маси, розмішати. З остиглого бісквіта зрізати верхівку, закласти кільце і залити сирну масу, забрати в холодильник до повного застигання. Опісля верх прикрасити розтопленим шоколадом + вершки + масло або натертим шоколадом
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook