Кіш з м’ясом і грибами
- Форма 24 см.
- Тісто: 200 г борошна, 100 г холодного масла (шматочками), 0,5 ч. ложки солі, 1 жовток, 2-3 ст. ложки холодної води, 1/4 ч. ложки розпушувача.
- Начинка: 250 г курячого філе, 250 г печериць, 1 ст. ложка олії, сіль, перець.
- Соус (заливка): 3 яйця, 250 мл вершків (20%), 100 г твердого сиру, сіль, перець.
Приготувати тісто: до просіяного борошна додати сіль, розпушувач, перемішати. Додати холодне масло, розтерти до крихт. Додати жовток і холодну воду, замісити тісто (тільки щоб схопилось). 1/3 тіста відділити, замотати обидві частини у плівку і покласти у холодильник на 30 хв.
Приготувати начинку: нарізане на невеликі шматочки філе підсмажити на сковороді 2-3 хв, додати нарізані плястерками гриби, тушкувати 15 хв, вкінці підсолити і поперчити, дати остигнути.
Сформувати кіш: дістати більшу частину тіста, розкотити в коло діаметром форми (залишки покласти в холодильник. Покласти тісто на пергамент, добре наколоти виделкою і випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хв; охолодити.
Приготувати соус: змішати всі складники, крім сиру. Дістати тісто з холодильника, зробити валики та зробити з них бортики до пирога (5-6 см), притискаючи до основи і до бортів форми.
Покласти начинку, залити соусом і щедро посипати тертим на середній терці сиром.
Випікати 35-40 хв при 200 грн (10 хв до закінчення поставити кіш наверх, щоб підрум’янився).
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші рецепти пирогів з м’ясною начинкою:
- Пиріг з м’ясом і картоплею “Піца відпочиває”. Чоловік і діти завжди просять ще!
- Пиріг із лаваша з м’ясом “Міліна”. Швидко готую на вечерю – і вся сім’я сита!
Post Views: 42