Кетчуп “Як в магазині”

Прабатьківщиною кетчупу вважають Китай.Його готували з анчоусів, волоських горіхів, грибів та квасолі, а також розсолу соленої риби, спецій, часнику та вина.

Інгредієнти:
2 кг стиглих помідорів розрізати, видалити насіння, скласти в каструлю, додати 2 цибулини, порізані кільцями, 2–3 лаврових листка, 2 ч. ложки солі, можна додати розмарин або інші улюблені прянощі, кип’ятити на малому вогні 20 хв, перетерти через сито.

До соку, що утворився (приблизно 6 скл. або 1,2 л), додати 150 г цукру, 5 бутонів гвоздики, по 1 ч. ложці різного перцю, кориці, трохи імбиру, довести до кипіння, варити на мінімальному вогні близько 40 хв, не накриваючи кришкою. Додати 0,5 скл. винного оцту, 1 порізаний стручок пекучого перцю (можна не давати), проварити ще 10–15 хв. Тверді прянощі (палички кориці, горошини перцю тощо) вийняти. Кетчуп відразу розлити у пляшки, закатати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook