Кекси-мафіни на кефірі
100 г кефіру, 1 яйце, 30 г олії, 45-50 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 г солі, 5 г розпушувача, 100 г борошна.
Кефір обов’язково повинен бути теплим. Я його підігріла 30 секунд в мікрохвильовці при 700 Вт. До кефіру додати яйце, цукор, ванілін та сіль, перемішати до розчинення цукру. Додати олію, знову перемішати. Просіяти муку та розпушувач перемішати. Залишити на 5 хв. За цей час ввімкнути духовку на 170 градусів. Тісто викласти ложкою в кексівниці на ½ та відправити в духовку на 13-15 хв.
Після охолодження прикрасити за бажанням. Я вийняла серединку, начинила згущенкою, закрила вийнятим тістом та прикрасила сметанним кремом з порошком для крему зі смаком банану та загущуващем.
Можна в тісто додати сухофрукти, вишню морожену або в власному соку. Та все, що душа забажає.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 21