Кейк-попс – дуже популярний десерт, нагадує шоколадні цукерки на паличці. Вони смачні і красиві, облиті шоколадом, із кольоровими посипками. Їх зазвичай готують на кенді-бар на святковий стіл. Але навіщо чекати свята? Кейк-попси можна зробити коли-завгодно, аби потішити малечу! Адже вони просто і швидко готуються – із залишків бісквіту.
- Для кекйк-попсів використовують спеціальні палички. Їх можна замінити шпажки або соломинки для напоїв.
- Для покриття кейк-попсів можна використати молочний або чорний шоколад.
- Щоб зробити кольорову помадку, треба використати для покриття білий шоколад і додати нього барвник.
- Для декору використати цукрову посипку, кольорові шоколадні крихти, подрібнені горіхи, кокосову стружку абощо.
Детально про те, як приготувати кейк-попси, розповідає господиня і ділиться своїм рецептом.
Кейк-попси
- Залишки бісквіту і крему.
Кейк-попси готувати дуже просто! Потрібно добре перетерти бісквіт на крихту і потрохи додавати крем, має вийти консистенція подібна до пластиліну. Скотити кульки завбільшки з волоський горіх і поставити їх в холодильник.
Далі потрібні палички (можна використати і трубочки для соку). Розтопити шоколад і кожну паличку вмочувати в шоколад і встромити в кульки. Знову поставити в холодильник, щоб шоколад застиг.
Розтопити знову шоколад, але у вузькій високій посудині (я розтоплювала у склянці у три прийоми по 30 с в мікрохвильовці) і додати олію (на 100 г шоколаду приблизно 1 ч. ложку), перемішати.
Кожну кульку на паличці вмочувати у шоколад, посипати посипкою або горіхами, поставити на плівку і в холодильник.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати інші десерти за перевіреними рецептами від господинь:
- Тістечко “Ескімо” схоже на “Баунті” (з кокосом і сиром)
- “Буше” – ніжне бісквітне тістечко з кремом із шоколадом