Кавовий торт із профітролями
- Об’єм склянки – 200 мл. Форма 25Х40 см.
- Коричневий корж (на 1 корж, треба таких 2). 3 яйця збити із 1,5 скл. цукру, 2 скл. кислого молока (кефіру), 1 ст. ложку (без чубка) соди, погашену оцтом або 1 ст. ложку розпушувача, 4 ст. ложки какао і 3 скл. борошна.
Коричневий корж. 3 яйця збити із 1,5 скл. цукру до білого і пишного, додати 2 скл. кислого молока (кефіру). Додати 1 ст. ложку (без чубка) соди, погашену оцтом або 1 ст. ложку розпушувача, 4 ст. ложки какао і 3 скл. борошна.
Борошна можна дати трошки менше, дивимося по консистенції. Тісто повинно бути як домашня сметана. Пекти при температурі 180 ОС до сухого сірника. Корж досить високий. Потрібно спекти два таких коржі.
- Заварні тістечка спекти за своїм улюбленим рецептом. Або рецепт читайте тут.
- Крем до заварних тістечок: масло, варене згущене молоко, 1 ст. ложка кави, 100 мл окропу.
Крем до заварних тістечок: масло збити до пишності і поступово додати варене згущене молоко. 1 ст. ложку кави (можна і більше, до смаку) розчинити у невеликій кількості води, охолодити і частинами додати до крему. Добре збити. Для любителів до маси також можна додавати розтоплений шоколад. Начинити тістечка.
Сметанне суфле
- 1 л домашньої сметани, цукрова пудра за смаком, 50 г желатину + 1,5 скл. води, 1 п. желе + 250 мл води.
- Якщо сметана магазинна, то на 1 л сметани 1 п. желе + 1 скл. води (200 мл), 30 г желатину + 1 скл. води (200 мл).
1 л домашньої сметани (можна використовувати і магазинну, але її може знадобитися більше). Мені потрібна була густа сметанна маса, схожа на суфле. 1 п. желе (польське, апельсинове) залити 250 мл гарячої води і трохи остудити. 50 г желатину залити 1,5 скл. холодної води. Коли желатин набухне, поставити його на вогонь і помішуючи нагріти до розчинення. Нагрівати не вище, ніж 70 градусів. Потім розчинений желатин трохи остудити.
Сметану збити міксером до пишної маси, додати частинами цукрову пудру до смаку і легко вимішати. Постійно збиваючи сметанну масу на легких обертах міксера, тоненькою цівкою влити желе та желатин.
Суфле скоро гусне, тому торт потрібно збирати швидко. Найкраще це робити у роз’ємній формі. Викласти трошки суфле на нижній коричневий корж, викласти на відстані заварні тістечка, залити їх рештою суфле і зверху накрити другим коржем. Торт зверху залити шоколадною помадкою.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Бразилія” з кавовим кремом, апельсиновим курдом і домашніми цукатами
- Торт “Комільфо” з маком, горіхами, кокосом, згущеним молоком і кавою
Post Views: 46