Інгредієнти:
600 г картоплі, 3 скл. молока, 3 яйця, 1 скл. борошна, 1 ст. ложка кмину, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 50 г масла, сіль, перець, 500 г фаршу (можна половину замінити грибним фаршем), 1 цибулина, 150 г плавленого сиру, пучок зелені.
Картоплю відварити до готовності. Посмажити дрібно нарізану цибулину, додати фарш і (або) гриби, смажити до готовності. Злити воду з картоплі, додати масло, 1 скл. теплого молока, потовкти, збити міксером. Додати борошно, сіль, перець, три яйця, знову добре збити. Влити 2 скл. теплого молока, розмішати. Виходить рідке тісто. Деко застелити пекарським папером, змастити маслом, посипати сухарями і приправою для картоплі. Вилити тісто, посипати кмином, поставити у розігріту духовку на 15 хв (пекти до рум’яності). Тісто виходить дуже ніжне, трохи складно з ним працювати, щоб не порвалося, тому можна додати більше борошна, тоді ці проблеми зникнуть.
Стіл застелити фольгою, просто з папером перевернути на неї картопляну основу, папір зняти, викласти фарш, тертий сир і дрібно нарізану зелень. Акуратно, допомагаючи собі фольгою, згорнути рулет. Якщо тісто трісне, це легко можна потім підправити. Щільно загорнути у фольгу, як цукерку, і ще на 15 хв поставити у духовку. Вийняти, розгорнути. Нарізати порційними шматочками, не дуже тонкими (у холодному вигляді можна тоненько).
Смакує гарячим і холодним. Тісто виходить повітряним, ніжним, дуже цікавим на смак. Замість фаршу можна використовувати смажені грибочки або суміш фаршу з грибами.