Суп із сирними кульками
- 3 л води, 1 куряча грудка (або бедра), 3 картоплини, 2 морквини + 1 цибуля для засмажки, 100 г дрібної вермішелі, лавровий листок, сіль, перець (до смаку).
- Сирні кульки: 200 г твердого сиру (на дрібній терці), 1 яйце, 50 г борошна.
Зварити бульйон, коли закипить додати сіль, лавровий листок, варити до готовності м’яса. Тим часом приготувати сирні кульки: все змішати, сформувати невеличкі кульки і поставити в холодильник.
Картоплю порізати соломкою, одну морквину потерти крупно, другу дрібно, цибулю дрібно порізати. Овочі засмажити на маслі. Картоплю кинути в суп, трохи провариться з м’ясом, далі м’ясо дістати, нарізати на шматочки і кинути знову в суп.
Додати засмажку, вермішель і проварити. Скуштувати, додати сіль, перець, прянощі. Насамкінець додати сирні кульки і проварити 3-4 хв. Додати зелень, вимкнути вогонь, настояти 5 хв і смакувати супом із сирними кульками!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати суп за іншими перевіреними рецептами від господинь:
-
Гречаний суп з грибами і картопляними кльоцками
- Рецепт супу з грибними пельменями