Картопляні млинці
- Тісто: 300 г (3 картоплини середні) картоплі почищеної, 150 г борошна, 2-3 яйця, 400 мл молока, 0,5 ч. ложки цукру, 0,5-1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки олії, 1 ст. ложка зелені кропу порізаного.
Картоплю відварити, пом’яти, додати тепле молоко, перемішати, дати трохи охолонути. Додати яйця, сіль, цукор, олію, перемішати. Поступово додати борошно, кріп (у мене заморожений). Залишити тісто на 30 хв. Смажити на розігрітій сковороді змащеній злегка олією або смальцем (зручніше на маленькій). З цієї порції вийшло 17 картопляних млинців діаметром 17 см.
Можна зробити з начинкою із солоного сиру або плити грибним соусом. Але смачно і без начинки, зі сметаною
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Тонкі млинці-налисники з кабачків зі сметанно-часниковим соусом. Смакота!
- Рулетики із кабачкових млинців із сирною начинкою
Post Views: 175