Інгредієнти:
10 – 12 картоплин, 1 ст. ложка борошна, 2 головки ріпчастої цибулі, 75 г шпику, 2 ст. ложки масла, 11/2 склянки сметани, сіль, перець чорний мелений.</u>
Картоплю обібрати, вимити, сирою натерти на тертці, відцідити картопляний сік. Коли він відстоїться, сік злити, а крохмаль з’єднати з картопляною масою. Шпик дрібно нарізати, обсмажити з цибулею, перемішати з картопляною масою, додати борошно, сіль, перець.
Підготовану масу викласти в глибоку сковорідку чи глиняну, конічної форми (розширену догори), краї і дно якої щедро змастити маслом або смальцем, масу розрівняти, збризнути олією й запекти в духовці.
Так само можна приготувати картопляну бабку з обсмаженими шматочками свинини, з грибами. До картопляної бабки подають соусник зі сметаною.