Карпатка

“Карпатка” – торт-еклер, який люблять усі

Усім любителям еклерів присвячується торт "Карпатка"! Він такий же смачний, як заварні тістечка, але готується набагато простіше і швидше.

Торт “Карпатка”

  • Форма діаметром 28 см.
  • Тісто: 125 мл молока, 125 мл води, 5 яєць, 100 г масла, 175 г борошна, 0,5 ч. ложки солі.
  • Крем: 600 мл молока, 150 г цукру, 60 г крохмалю, 2 яйця, 200 г масла, 2 г ваніліну.
У посуд з товстим дном покласти масло, сіль, воду, молоко, довести до кипіння. Додати просіяне борошно, розмішати до однорідності не вимикаючи вогонь. Тісто охолодити до теплого і ввести по одному яйцю, розмішуючи ложкою або збиваючи міксером з насадками для тіста.
Тісто поділити на 2 частини, розподілити по дну форми (можна застелити пергаментом) не вирівнюючи (зробити нерівності). Випікати при температурі 200 градусів (я випікала при 200 градусах 40 хв і при 180- 20 хв), обов’язково орієнтуватися на свою духовку!!!
Для крему 450 мл молока довести до кипіння. Яйця, цукор, ваніль, крохмаль вінчиком перемішати до однорідності, додати решту 150 мл молока, перемішати. Половину кип’яченого молока додати до яєчної суміші, перемішати. Яєчно-молочну суміш поступово влити до молока, що кипить, розмішати до загустіння. Пудинг накрити плівкою і охолодити. Збити міксером масло, ввести поступово пудинг, збити крем. Торт зручно збирати в роз’ємному кільці:корж, крем, корж. Торт залишити в холодильнику на ніч.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати крем за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook