Торт “Карпатка”
- Форма діаметром 26 см.
- Для тіста: 125 г масла або маргарину, 250 мл води, 200 г борошна, дрібка солі (якщо використовуєте масло, якщо маргарин – не треба), 5 яєць.
У каструльку з товстим дном налити воду, додати сіль, масло, поставити на вогонь, щоб покипіло кілька хвилин. Всипаємо усе одразу просіяне борошно, швидко вимішати дерев’яною ложкою або лопаткою, зібравши тісто докупи. Зняти з вогню і дати тісту трохи охолонути (щоб не пекло в руку).
До теплого тіста додати по одному яйця і збивати міксером (кожне яйце має повністю увійти в тісто, тоді додавати наступне). Тісто розділити на дві рівні частини, рівномірно розмастити у формі (форму не змащувати і не застеляти). Поставити у розігріту духовку до 200 °С, пекти 25-30 хв.
- Крем: 300 мл молока, 2 яйця, ванільний цукор, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки крохмалю (кукурудзяного), 200 г цукру, 200 г масла, сік з половини лимона.
У сотейнику змішати усі інгредієнти, крім масла і лимонного соку. Варити, постійно помішуючи, до загустіння. М’яке масло збити міксером, по ложці додавати заварну масу і сік лимона.
На один корж викласти весь крем, накрити другим коржем. Поставити у холодильник на декілька годин. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або прикрасити за бажанням.
Рецепт Марти Левицької. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також приготувати заварні тістечка за іншими перевіреними рецептами від господинь:
Post Views: 41