Домашній багет для бутербродів. Ніяких розпушувачів!

Магазинні багети часто нагадують вату, бо в тісто додають різні "покращувачі". Інша річ - домашні багети, пишні, ароматні смачні і без хімії! Та й виходять в рази дешевше!

Домашній багет для бутербродів

Опара: 250 г борошна, 170 мл води, дрібка солі, дріжджі на кінчику ножа. Тісто: 750 г борошна, 0,5 л води, 15 г солі, 12 г дріжджів.
Опара. У миску налити воду температури 35 °С і додати дріжджі. Залишити на 10-15 хв. У миску просіяти борошно, додати сіль і перемішати. Додати до борошна замочені дріжджі, перемішати ложкою до однорідності, додатково злегка домішуючи руками. Накрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 12-16 год.
Через 12 год починати готувати тісто. У миску вилити 0,5 л води температурою 35 °С, додати дріжджі і залишити на 10-15 хв. В миску міксера просіяти борошно, додати сіль і перемішати. Поступово додати дріжджі в борошно. Не перестаючи замішувати, додати опару. Замісити тісто.
Готове тісто перекласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
Тісто збільшується в 4-5 разів.
Тісто яке підросло, висипати на присипаний борошном стіл і скласти конвертиком. Знову накрити харчовою плівкою і залишити, щоб тісто збільшилося в три рази.
З цієї кількості тіста в мене вийшло 6 багетів близько 50 см довжиною.
Тісто поділити на 6 частин. Кожну частину видовжити, скручуючи рулончиком і закладаючи краї всередину. Так робити декілька разів з кожної сторони. Сформовані багети скласти на форму, застелену пергаментом, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
Потім зверху зробити надрізи (я робила ножем для піци).
Ставити пекти в розігріту духовку при 240 °С на 20 хв до золотого кольору, збризнувши їх водою.
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook