Капустяні оладки на дріжджах
- 400 г натертої капусти, 250 мл води, 20 г дріжджів (свіжі), 250 г борошна, 1 ч. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, олія для смаження.
Приготувати тісто: у мисці з’єднати воду нагріту до теплого стану, до неї додати цукор, дріжджі. Перемішати, щоб всі інгредієнти розчинились. Додати до рідини частинами просіяне борошно, перемішувати до однорідності. Тісто має вийти, як густа сметана. Накрити й поставити в тепле місце підходити на 20 хвилин.
Окремо в мисці натерти капусту на грубій терці. Посолити, перемішати і залишити на 5 хвилин.
Коли підійде тісто, відтиснути капусту від рідини руками й покласти її до тіста. Перемішати гарно ложкою, на цьому етапі можна ще тісто досолити, за вашим бажанням. Накрити і залишити підходити на 15 хвилин.
Розігріти пательню, налити олію, тісто вже не потрібно перемішати, брати ложкою його з краєчка і викладати на пательню. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору, з обох сторін. Смакуємо як теплими, так і охолодженими. Смачні капустяні оладки на дріжджах готові.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також інші перевірені рецепти котлет:
- Січені котлети з курячого філе. Ніжні і смачні!
- Найсмачніші котлети – з маринованого фаршу
- Котлети з кабачком – найсоковитіші у світі
Post Views: 108