Капустяні деруни
- 1/2 головки середньої молодої капустини, 2 цибулини, 2 великі морквини, пучок зелені (в мене кріп, зелена цибулька, петрушка), 1 яйце, сіль, перець, паприка, прованські трави, 3 ст. ложки борошна (можна вівсяного).
Капусту шинкувати не грубо і кинути у кип’яток на 5-7 хв. Цибульку дрібно нарізати, моркву крупно натерти, обсмажити до м’якості. Капусту процідити через сито і витиснути рештки води (добре робити ложкою на дрібному ситі), охолодити. Додати охолоджені пасеровані овочі, дрібно нарізану зелень, всі решту інгредієнтів і добре перемішати. На сковорідку з олією викладати ложкою і смажити 5 хв, далі перевернути і закрити кришкою, смажити ще 10 хв. Смакують як гарячі, так і холодні!
Також можете спробувати додати 3-4 ложки кисломолочного сиру – теж дуже смачно!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
- Попереду вихідні, отже, будуть деруни: вісім оригінальних рецептів
- “Панські деруни”, фаршировані м’ясом і грибами
Post Views: 50