Гомбовці (кнедлики, бухти) – ця страва має різні назви. Це кульки з начинкою: класичні гомбовці – зі сливою або лекваром (сливовим варенням). Коли ми відпочивали в Хорватії, то смакували їх із заварним кремом та малиною. Сказати, що це смачно, – нічого не сказати! Рекомендуємо вам приготувати гомбовці!
Гомбовці
- Тісто: 300-350 г сиру 5%, 4 ст. ложки манки, 1 ст. ложка борошна (можна без), 1 яйце, 3 ст. ложки цукру, 10 г ванільного цукру, дрібка солі.
- Начинка: слива угорка (або інші ягоди, леквар, сливове повидло).
- Посипка: 1-2 ст. ложки масла, 100 г панірувальних сухарів, 1-2 ст. ложки цукру, кориця та подрібнені горіхи за смаком.
Сир перетерти. Усе змішати, залишити на 30 хв для набухання манки. Зробити варенички, покласти 1/2, або 1/4 сливи, защипати та сформувати колобочки (величина гомбовців залежить від того, яку сливу будете класти 1/2 – більші, 1/4- менші).
Масло розтопити на сковороді, додати цукор, сухарі, обсмажити до золотистого кольору, додати корицю за бажанням та подрібнені горіхи.
Відварити гомбовці у киплячій підсоленій воді до готовності. Як тільки вони спливуть, варити 5-7 хв. Акуратно вийняти за допомогою шумівки. Відразу запанірувати гомбовці у крихті. Подавати зі сметанкою ще гарячими!
Поради щодо приготування гомбовців
- Є сухарі солодкі та ні, якщо берете солодкі сухарі, то цукор можна вже не давати в крихту.
- Борошно можна не давати, залежить від вологості сиру. Додайте манку, залишіть на 30 хв: якщо бачите, що тісто дуже м’яке, то додайте 1 с т. ложку борошна.
- Я завжди перевіряю так: формую одну кульку, кидаю варити, якщо вона добре тримає форму, то борошно вже не даю, якщо ні – то даю 1 ст. ложку борошна.
- Я робила сухарі сама: взяла 3 скибочки батона нарізного, подрібнила в крихту, під смажила з додаванням цукру, ванільного цукру та кориці.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Рекомендуємо вам приготувати гомбовці (кнедлі) за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Закарпатські гомбовці
- Кнедлики з картоплі зі смаженим бочком. Капець, як це смачно!
Post Views: 27