Капуста зі штрудлями
- Овочевий шар: 800 г свинини, 2 цибулини, 800 г квашеної капусти, 1 морквина, 2 лаврових листки, 5–6 картоплин, 2 ст. ложки соєвого соусу.
- Штрудлі: 125 г води, 10 г дріжджів, 1 ч. ложка цукру, дрібка солі, 170 г борошна.
- Соус: 1 ст. ложка олії, 1 зубець часнику.
Штрудлі. Теплу воду, цукор, сіль, дріжджі, половину борошна, перемішати, залишити на 15 хв, додати решту борошна, замісити м’яке тісто. Залишити на 30–40 хв, щоб підросло. Тонко розкотити, змастити соусом, згорнути рулетом, порізати шматочками завтовшки приблизно 2–3 см.
Овочевий шар. М’ясо порізати невеликими шматочками, обсмажити на олії на великому вогні 7–10 хв, додати порізану півкільцями цибулю, смажити ще 5 хв, додати капусту, сіль, перець, тушкувати ще 10 хв, додати лавровий листок, залити гарячою водою, щоб вона покрила, покласти зверху пластинки картоплі і потерту моркву. Викласти штрудлі, накрити кришкою, готувати на невеликому вогні 40 хв з моменту закипання. Кришку не відкривати! Інакше штрудлі можуть сісти. Після вимкнення вогню не відкривати кришку ще 10–15 хв. На тарілку спершу викладати овочі, а зверху штрудлі.
Радимо також приготувати:
- Капусту тепер не тушу і не смажу, готую разом зі стегенцями: смачно і нежирно
- Картопляні кльоцки (палюшки) – смачний спогад про дитинство