Канапе із сьомгою завжди мають дуже святковий вигляд на столі. По-перше, колір самої рибки радісний, червоно-оранжевий, по-друге, вона поєднується з кількома яскравими продуктами (сирами, зеленню, овочами та фруктами). Рецептів канапе із сьомгою не так багато, зате їх можна оформити різноманітними способами.
Основа: білий хліб без скоринки, нарізаний квадратиками, трикутниками або кружечками за допомогою чарки; готові грінки; чіпси; крекери; подушечки або воловани, випечені з готового замороженого листкового тіста; тарталетки.
Начинка: підсолений сир, збитий блендером із зеленню або без; готовий м’який сир; масло (звичайне або збите, намащене, настругане або викладене за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою); малосольна бринза.
Прикраси: оливки; лимони; огірки; зелень (петрушка, кріп, листя салату); пюре з авокадо (змелене у блендері, посолене і поперчене).
Риба. Її можна нарізати дуже тонко і загорнути трояндою або просто викласти товстіші шматочки.