Кабачки із сацебелі
- 2,5 кг кабачків, 400-450 г соусу “Сацебелі” (у мене “Руна”), 180 г цукру, 100 мл олії, 100 мл оцту 9%, 1 ст. ложка без чубка чорного меленого перцю, 1 велика головка часнику, 1 ч. ложка базиліку.
Кабачки помити і нарізати кільцями товщиною 3-4 мм, можна відразу в посуд, в якому будете готувати. Подрібнити одну головку часнику, додати сіль, цукор, суміш перців і сушений базилік, соус сацебелі і олію. Поставити каструлю на вогонь, добре перемішати і від цього моменту варити пів години під кришкою, часто помішуючи. Через пів години додати оцет і ще прокип’ятити десять хвилин. Потім розкласти по чистих банках і долити до верху соус. Прикрити кришками і поставити стерилізуватися на 20 хв. Закрутити. Вихід – шість банок по 0,5 л.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:
- Кабачки без стерилізації “Пальчики оближеш”. Мариную так 15 років! Хто пробував – просив рецепт!
- Кабачки консервовані. Скільки б не закрила, завжди мало!
Post Views: 117