Кухня Рецепти

Кабачки консервовані. Скільки б не закрила, завжди мало!

Вже декілька років закриваю такі кабачки. Та скільки би не зробила, ніколи не вистачає на всю зиму. Їх можна їсти як доповнення до гарнірів. Але смачно і просто з хлібом!

21.07.2020 16:13

Кабачки

3 кг кабачків, 1,5 кг моркви, 1-2 шт. перцю чилі (можна і більше, буде гостріше, порізати дрібним кубиком, різати в рукавичках), 100 г часнику (можна більше або менше).

Порізати одразу в кастрюлю, в якій будете варити, кабачки ручежками, додати моркву (крупно потурти, краще на “корейку”). Залишити, щоб пустило трішки сік і кабачки зм’якли (можна чуть присолити).Додати порізаний перець і порізаний часник.

Маринад: 1 скл. олії, 1 скл. цукру, 0,5 скл. оцту, 2 ст. ложки солі, 1 б. соусу “Кетча” від Руна.

Маринад додати в кабачки з морквою, гарно перемішати і проварити до готовності, щоб кабачки стали м’якенькі, на маленькому вогні, від закипання 10-12 хв, не довше, бо можна переварити. Накладати гарячим в гарячі сухі стерилізовані банки, закрити, закрутити, вкутати.

Готувала і фотографувала Ірина Тарасюк