Ідеальне тісто для вареників – заварне. Дуже ніжне, але не рветься

Це ідеальне тісто для вареників. Воно дуже ніжне, м'якеньке, еластичне. Ліпити вареники - одне задоволення! А при варінні вони не рвуться і просто тануть у роті!

Заварне тісто для вареників

500 г борошна, 150 мл молока, 150 мл води, 4 ст. ложки олії, сіль, перець. Начинка: 500-700 г сиру, сіль, перець, чуть куркуми, 1 яйце.
Молоко і воду змішати і закип’ятити. У миску просіяти борошно, посолити, додати олію і вилити гарячу рідину, замісити тісто спочатку лопаткою, потім руками. Тісто м’яке й еластичне. Накрити і відкласти на час, поки готуватимете начинку (15-20 хв). Опісля тісто розкотити тонко (не потрібно підсипати борошно), витиснути кружальця і ліпити вареники. Варити у підсоленій воді.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook