густе полуничне варення на сковороді

Хочете приготувати густе полуничне варення? Приготуйте його на сковороді!

А ви вже готували варення на сковороді? Так можна готувати із будь-яких ягід, але найбільше мені подобається полуничне варення на сковороді. Воно швидко готується, виходить густим, яскравого кольору і має аромат свіжих ягід.

Густе полуничне варення на сковороді

  • 1 л полуниці, 0,5 л цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.

Полуницю висипати на суху сковорідку, можна потовкти або порізати шматочками або цілу. Смажити на середньому вогні без цукру, доки почне “пухкати” або коли після проведення ложкою слід змикається моментально (це приблизно 7-10 хв). Тоді додати цукор і лимонну кислоту. Розмішувати до повного розчинення цукру. Проварити ще 5 хв, перелити у стерильні банки і закрутити. Або просто зберігати в холодильнику під капроновою кришкою. Завдяки приготуванню невеликими порціями і в широкій посудині, варення виходить густим, зберігає колір і запах свіжих ягід. Спробуйте!

Радимо також інші рецепти полуничного варення:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook