Домашній розпушувач для тіста. З ним випічка краща, ніж з магазинним

Колись замісила тісто, а розпушувача під рукою не було. Тому скоренько приготувала домашній. І знаєте, тепер печу тільки на домашньому розпушувачі: помітила, що з ним тісто виходить набагато краща, ніж із купованим. 

Домашній розпушувач для тіста

Для приготування розпушувача потрібна лимонна кислота, сода і борошно у пропорції 3:5:12. Тобто на 3 г кислоти 5 г соди і 12 г борошна. Такий порошок дуже добре зберігається, тому раджу робити зразу велику порцію. Але щоб у розпушувачі не утворювалися грудочки, половину борошна раджу замінити на крохмаль.

Зауважте, що лимонна кислота часто має крупні кристали, які потім можуть відчуватися у тісті. Тому перед приготуванням розпушувача кислоту треба перемолоти у кавомолці.

Отож, я готую так: 30 г лимонної кислоти, 50 г соди, 60 г борошна і 60 г крохмалю. Все ретельно перемішую, просіюю, складаю у баночку зі щільною кришкою і ставлю в сухе місце. Додаю згідно з рецептом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook