Хліб тартин з льоном
- Інгредієнти: 115 г закваски на піку (або опара: 5-10 г закваски, 55 г борошна, 55 мл води), 35 г смаженого льону, 100 г гарячої води, 140 мл води, 335 г борошна, 8 г солі.
Приготування: Змішати закваску в холодній воді, додати мочку, просіяне борошно, замісити до зволоження тіста. Залишити на аутоліз на 60 хвилин.
Після аутолізу додати мед, сіль і замісити до розвитку клейковини. Округлити тісто, накрити плівкою і залишити на бродіння на 2,5-3 години з 2 складаннями та 1 ламінуванням.
Зробити предформовку, залишити на 20 хвилин. Сформувати батард і залишити на розстойку.
Для холодної ферментації залишити в холодильнику на 12-14 годин або на 2-2,5 години в теплі.
Нагріти духовку до 250°C разом з чавунною каструлею, перевернути хліб на пергамент, зробити надріз, помістити в гарячу каструлю або під ковпак.
Випікати 15 хвилин при 250°C, потім зняти кришку, знизити температуру до 220°C і випікати ще 15-20 хвилин. Перевірити готовність постукуванням по низу.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
- Швидкий рецепт приготування домашнього хліба
- Японський молочний хліб “Хоккайдо”