Хліб “Плетінка”
0,5 л молока (теплого), 50 г маргарину топленого, 1 яйце, 1 ч. ложка солі, 18 г дріжджів розчинити, 1 ч. ложка цукру, близько 1 кг борошна.
Дріжджі розчинити з цукром, додати решту продуктів. Насамкінець поступово всипати просіяне борошно, замісити круте тісто. Вкінці долити 2 ст. ложки олії і гарно вмісивши (почало прилипати до рук), залишити підійти на 2 год. Протягом цього часу три рази приминати, коли буде підходити. Вийняти з миски, ще раз легенько вимісити і розділити на 4 частини, виплести, викласти на деко і залишити на 40 хв. Змастити жовтком сирим або водою з цукром і випікари при 180° приблизно 50 хв.
Рецепт і фото Оксани Остапишин
Post Views: 180