гречаники

Гречаники – смачно, ситно, просто

Хто ще любить гречаники? В моїй сім'ї їх дуже люблять, тому готую частенько. Продукти беру у довільній кількості.

Гречаники

  • 1 склянка гречки, 500–600 г м’ясного фаршу, 1 цибулина, 1–2 яйця (залежно від жирності фаршу), 1 зубчик часнику (або за смаком), сіль і перець до смаку, борошно для обвалювання, олія для смаження.

Відварити гречку до готовності й охолодити. До фаршу додати цибулю, натерту на тертці або змелену на м’ясорубці, вбити яйця, посолити, поперчити, додати подрібнений часник і добре вимішати. Масу трохи відбити, потім додати холодну гречку й знову ретельно перемішати.

Сформувати гречаники, злегка обкачати їх у борошні та обсмажити в олії на сковороді до золотистої скоринки. За бажанням подати з підливою або соусом, але смачні вони й просто так.

Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Радимо також приготувати:

  • Не знаєте, що приготувати на вечерю? Зробіть гречаники!
  • Гречаники з грибним майонезом. Смакота без м’яса!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook