Чізкейк “Сніжинка”
- Форма 24Х24 см.
- 1 п. шоколадного печива типу крекеру або крихкого пісочного з какао, 500 мл вершків 30-36%, 1 кг ніжного пастоподібного сиру або сиркової маси чи крем-сиру, 3 п. лимонного желе.
- Зверху можна полити шоколадною глазур’ю на бажання.
Желе розчинити в 0,3 л окропу до повного охолодження. Охолоджені вершки збити до стійкої піни. Якщо сир не солодкий, можна під час збивання додати цукрову пудру.
Сир змолоти до однорідності блендером. Постійно перемішуючи аби збиваючи на найменших обертах міксера, додати по ложці сир. Насамкінець влити холодне желе і швидко перемішати, щоб усі інгредієнти об’єдналися. Маса здається рідкою, але дуже швидко густіє.
Вистелити дно форми пергаментом або харчовою плівкою. Викласти печиво в один шар, а на нього – всю сирну масу. Зверху посипати подрібненим печивом і поставити масу в холодильник на 2-3 години. Або після застигання полити глазур’ю.
Радимо також спробувати приготувати інші види чізкейків за перевіреними рецептами від господинь:
- Чізкейк без випікання “Три шоколади”
- Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
Post Views: 25