пончики пампушки рецепт

Пампушки (пончики), які люблять усі: мало тіста і багато начинки

Усі люблять пончики (пампухи, пампушки)! А це ідеальний рецепт. Особливий він тим, що такі пончики мають мінімум тіста і багато начинки!
Пампухи, пампушки, пончики – кожен їх називає по-своєму, але люблять, мабуть, усі! Тож я хочу поділитися своїм ідеальним рецептом. Особливі ці пончики тим, що не мають багато тіста, натомість в них багато начинки! Завжди роблю мінімум три порції. При смаженні пампушки не розкриваються, тому сміливо можна класти улюблену начинку. Мої улюблені макова і шоколадна начинки.

Улюблені пончики (пампушки)

Пончики: тісто

  • 250 г борошна, 0,5 скл. молока (250 мл), 70 г маргарину, 1 яйце, 25 г свіжих дріжджів, 50 г цукру, 10 г алкоголю (горілки або спирту – це потрібно для того, щоб при смаженні пампушки вбирали менше олії), 1 п. ванільного цукру, дрібка солі.
Усі складники, крім борошна, змішати і збити міксером. Потрохи досипати борошно і замішувати тісто. Готове тісто поставити в холодильник на 1 годину (тісто в об’ємі збільшиться тільки при смаженні).
Стільницю посипати борошном і вимісити тісто, щоб не липло до рук, але не забивати його борошном. Розкочувати тісто товщиною близько 0,5 см і вирізати кола склянкою. В середину покласти начинку і накрити другим колом. Взяти склянку меншого діаметру і нею витиснути пампухи, так щоб склянка обрізала краї тіста з усіх сторін.
Смажити пончики у великій кількості олії з двох сторін до рум’яного кольору. Готові пампухи діставати з олії на паперовий рушник і вмочувати в цукрову пудру. Це на бажання.

Шоколадна начинка

  • 200 г цукрової пудри, 50 г какао, 100 г м’якого масла, 50 г меду натурального. 
Всі інгредієнти змішати, викласти на харчову плівку, сформувати ковбаску (так зручніше нарізати) і покласти в морозилку. Використовувати по потребі. Дістати, порізати на шматочки потрібного розміру.

Макова начинка

  • Мак, цукор.
Мак залити кип’ятком, накрити кришкою на 10 хв. Далі зцідити рідину, додати цукор і погружним блендером перебити.
Такі ароматні пампухи (пончики), тонесеньке тісто і багато начинки не залишать нікого байдужим!
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів господині можна подивитися на її YouTube-каналі
Радимо також переглянути інші рецепти пончиків (пампушок, пампухів). Усі рецепти – перевірені, від господинь. Смакуйте і частуйте своїх близьких, на здоров’я!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook