Гострі мариновані свинячі вуха з овочами
- 2 свинячі вуха, 2 морквини, 2 цибулини, 6 зубців часнику, 2 лаврових листки, 5 шт. перцю горошком, 50 мл олії, 1 ст. ложка цукру, 1,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки оцту, 0,5 ч. ложки чорного перцю меленого, 0,5 ч. ложки червоного перцю меленого, по 1/4 ч. ложки меленого коріандру, мускатного горіха і червоної паприки.
Промити та замочити на кілька годин вуха, далі викласти їх у каструлю, покласти до них, невелику за розміром моркву та цибулю, лаврове листя, чорний перець горошком. Залити холодною водою, щоб вуха повністю були покриті нею, поставити на вогонь і варити 1,5 години, до готовності (під час варіння знімати піну з поверхні). Коли вуха зварились, злити воду і залишити їх охолоджуватись, потім їх порізати соломкою і скласти у миску.
Окремо натерти на тертку для приготування овочів по-корейськи моркву, нарізати цибулю півкільцями, все скласти миску до нарізаних вух. Додати спеції, сіль, цукор, видавлений часник. На сковорідку вилити олію, поставити на вогонь і гарно її нагріти, далі олію вилити зверху на часник, додати оцет і все гарно перемішати.
Скласти все у контейнер, в якому буде маринуватись закуска, закрити кришкою, поставити у холодильник і маринувати мінімум 6 годин. Чим довше будуть маринуватись – тим вуха смачніші.
Холодна закуска зі свинячих вух та овочів готова, можна подавати на стіл та смакувати, скуштуйте, це дуже смачно!
Рецепт і фото Марини Хвиль
Переглянути відео приготування маринованих свинячих вух з овочами можна тут:
Радимо також інші рецепти закусок:
- Сирні кульки. Шикарна закуска на будь-який стіл!
- Сирний рулет. Незамінна закуска на святковий стіл