Це класичні домашні горішки, такі, як у дитинстві: ніжне тісто, хрустке печиво та густий крем із вареного згущеного молока. Готуються просто, а результат завжди бездоганний.
Горішки
- 250 г масла, 1 ст. л. смальцю, 60 г цукрової пудри, 2 яйця, 0,5 ч. л. соди, погашеної оцтом, 1 пакунок ванільного цукру, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 450 г борошна.
- 100 г масла для крему, 1 банка вареного згущеного молока.
Збити масло з цукровою пудрою, додати яйця, ванільний цукор, соду, смалець і крохмаль, вмішати борошно та замісити м’яке тісто, обгорнути його в плівку й охолодити в холодильнику 1 годину. Розігріти форму для горішків, відщипнути невеликі шматочки тіста, викласти у форму та випікати з двох боків до рум’яності. Для крему збити масло з вареним згущеним молоком до однорідності. Заповнити готові половинки кремом і з’єднати їх. Дати горішкам постояти, щоб вони стали м’якими.
Рецепт і фото Мар’яшки Бородовської
Радимо також інші перевірені рецепти тіста для горішків:
- Тісто для горішків на варених жовтках. Найкраще з усіх, що пробувала
- Горішки зі згущенкою (смачне тісто на маслі і жовтках). Улюблені ласощі мого дитинства
Post Views: 56