Печиво “Горішки” та “Грибочки”
- 200 г маргарину, 1 ст. ложка смальцю, 100 г цукру, 2 яйця, дрібка солі, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 3-3,5 скл. борошна.
- Начинка: 1 б. вареної згущенки (додаю іще горіхи, кокосову стружку).
Яйця збити з цукром, додати маргарин та смалець кімнатної температури, соду гашену оцтом, борошно. Тісто має вийти трішки м’якше, ніж на вареники. На 2-3 години в холодильник.
Змазати форму смальцем, розігріти добре. З тіста зробити кульки, покласти у виїмки в формі і добре притиснути, пекти 3-4 хв (час залежить від того, як сильно нагріта форма, необхідно привідкривати і спостерігати за тістом, щоб не пригоріло і спеклось).
Коли горішки охолонуть, начинити їх.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати приготувати інше печиво за давніми рецептами від господинь:
- Печиво “Грибочки”. Колись таке готували на всі весілля
- Тістечка “Персики”. Це хіт серед десертів
Post Views: 18