Горіховий торт
- Інгредієнти для тіста з яєчних білків: 8 шт. яєчних білків, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 100 г борошна, щіпка солі, 10 мл лимонного соку, 250 г волоських горіхів
- Для крему: 8 шт. яєчних жовтків, 300 г вершкового масла, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру або 10 мл ванільної есенції (якщо є), 300 мл молока, 40 г кукурудзяного крохмалю
- Додатково для посипки: 200 г цукру, 200 г горіхів.
Смажити у духовці всі горіхи, дати охолонути. Від загальної кількості взяти 250 г і подрібнити блендером.
Яєчні білки збити, поступово додати цукор, сіль, ванільний цукор, збити до твердих піків. Додати лимонний сік, просіяне борошно, перемішати до однорідності. Додати подрібнені горіхи, ще раз перемішати.
Випікати у деко 40×40 см (або у двох формах 24×36 см) при 160°C протягом 30 хв. Дати охолонути.
Яєчні жовтки та цукор збити до однорідності, додати молоко, розмішати, поставити на вогонь. Варити до загустіння, зняти з вогню, додати ванільний цукор або есенцію. Дати охолонути.
Вершкове масло збити, порціями додати до крему, збити до однорідності. Дати охолонути.
Цукор (200 г) карамелізувати на вогні, додати горіхи (200 г), перемішати, дати охолонути. Подрібнити блендером.
Зібрати торт. Корж розрізати на смужки по 7 см. Обмастити кремом (трохи залишити для боків). Взяти одну смужку й скрутити в рулет, додати наступну смужку, продовжити скручувати, поки не закінчаться всі смужки.
Отриманий круг поставити у кондитерське кільце, закріпити, залишити на ніч. Зняти кільце, боки обмазати кремом, обсипати карамелізованими горіхами.
Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також прочитати:
- Двічі горіховий торт: горіхові коржі плюс горіховий крем
- Горіховий торт майже без борошна. Рецепт привезла з Італії