Тісто на пиріжки
- 0,5 л кислого молока, 100 мл води, 1 пачка сухих дріжджів “Саф-Момент”, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 3 ст. л. олії, 2 ст. л. крохмалю, мука (скільки візьме, щоб тісто було м’яким і злегка липло до рук).
У миску висипати 2 склянки муки, влити квасне молоко і олію. Окремо розвести дріжджі, цукор і сіль, потім все влити до миски. Додати муки і замісити тісто, яке має бути м’яким і злегка липким. Залишити тісто на 1,5 години в теплому місці.
Розкотити тісто на 0,5 см завтовшки, вирізати круглі форми і сформувати пиріжки. Дати їм піднятися, змастити жовтком з 1 ст. ложкою води і посипати кунжутом. Випікати при температурі 200°C близько 35 хвилин. Після випікання змастити пиріжки водою і накрити рушником для м’якості.
Начинка
Квашену капусту промити і відварити. На сковороді розігріти олію, обсмажити нарізану цибулю до золотистого кольору, додати відварену капусту і тушкувати, помішуючи. Додати часник, сіль, перець, кріп і кетчуп, тушкувати до готовності.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати:
- Картопляне тісто на пиріжки: виходять пухкі і довго не черствіють
- Тісто “Як пух”: пиріжки завжди печу за цим рецептом!