Консервований горошок без аспірину та іншої хімії. Банки ніколи не зриваються

Консервую горошок за цим рецептом вже багато років. Не даю ні аспірину, ні іншої хімії. І банки ніколи не зриваються і не здуваються!

Консервований горошок

На 2 л води додати 3 ст. ложки цукру і 2 ст. ложки солі, закип’ятити, кинути горошок і проварити на малому вогні 2-3 хв. Горошок дістати, скласти в стерилізовані банки. У воду, (в якій варився горошок) додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, перемішати і залити горошок до горлечка банки. Стерилізувати 4 год. У воду, в яку ставлю банки для стерилізації, додати 200 г солі (для вищої температури). не хвилюйтеся, горошок з час стерилізації не розвариться. Зате банки 100% не вибухнуть!

Рецепт Валентини Данилюк

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook