Французький гарбузовий суп
500 г гарбуза, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 ст. ложка олії, 1,5 скл. молока (ще краще – вершків 10-20%), 1 ч. ложка тертого імбиру або 0,5 ч. ложки сухого (замість імбиру можна додати часник – експериментуйте!), сіль, перець, сухарики.
Всі овочі дрібно порізати. Цибулю дрібно посікти, підсмажити на олії до прозорості. Додати інші овочі, залити окропом, щоб тільки покрив овочі. Варити на малому вогні 20 хв. Відвар злити. Овочі змолоти блендером у пюре. Викласти його назад у каструлю, розвести гарячим молоком до потрібної густини, варити ще 5-10 хв. Додати сіль, перець, імбир. При подачі посипати сухариками. На наступний день цей суп стає ще смачнішим!
Спробуйте також приготувати:
Фарширований гарбуз (м’ясний і пісний). Корисна страва, достойна святкового столу